Dental Alliance
February 21, 2024

Vremea se schimbă radical în România. De când se întorc temperaturile de vară, va fi neobișnuit de cald

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe trei zile și astfel am aflat că vremea se schimbă radical în România. Vor mai fi ploi și înnorări timp de două zile, după care temperaturile de vară par că se întorc în țara noastră. Maximele vor atinge chiar și 33 de grade Celsius, în sud-estul țării, iar zilele vor părea unele de vară autentică.

Vremea se schimbă radical în România

Așadar, prognoza meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie este îmbucurătoare. Ploile vor mai continua timp de două zile, răzleț, după care razele soarelui vor deveni din ce în ce mai puternice și vor pune din nou stăpânire pe întreg teritoriul.

Până atunci însă, ANM anunță că luni, 12 septembrie, valorile termice vor scădea în toate regiunile, astfel că în sudul ţării se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, iar în rest vor caracteriza o vreme răcoroasă. Cerul va fi variabil în vest şi sud-vest, iar în rest vor fi înnorări, mai persistente în nord-est. Temporar va ploua în cea mai mare parte a Moldovei, pe alocuri în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi numai cu totul izolat în celelalte regiuni. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar în regiunile sudice, trecător se vor semnala şi descărcări electrice.

Luni și marți, vreme mohorâtă

De asemenea, vântul se va intensifica la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depă 80 km/h, iar pe alocuri şi în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului, în general cu 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 14 grade Celsius în nordul Moldovei, până la 27 de grade Celsius, izolat în Muntenia, iar cele minime se vor situa în general între 6 şi 14 grade Celsius. Se va forma condiții de ceață, în special în depresiuni.

Vremea se menține destul de mohorâtă și București, unde cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara. Spre sfârșitul zilei apar condiţii pentru averse şi descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice vor fi mai scăzute faţă de ziua precedentă, astfel că maxima va fi de 26 grade celsius, iar cea minimă se va încadra între 10 și 13 grade Celsius.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.