Weekendul acesta dormim mai puțin. România trece la ora de vară

În ultimul weekend din luna martie trecem la ora de vară 2025. În noaptea de sâmbătă, 29 martie, spre duminică, 30 martie, dormim mai puțin cu o oră deoarece, în urma schimbării, ora 3:00 devine ora 4:00.
Odată cu solstițiul de iarnă, din 21 decembrie, durata nopților scade, în timp ce durata zilelelor crește continuu, până pe 21 iunie, când este solstițiul de vară. Se schimbă ora de două ori pe an în România, respectiv la sfârșitul lunii octombrie, când se face trecerea la ora de iarnă, și la sfârșitul lunii martie, când trecem la ora de vară. Trecerea la ora de iarnă presupune o noapte mai lungă, ora 4:00 dimineața devine ora 3:00.
Trecerea la ora de vară presupune o noapte mai scurtă, ora 3:00 dimineața devine ora 4:00. În noaptea de sâmbătă, 29 martie, spre duminică, 30 martie, trecem la ora de vară.
De-a lungul timpului, ora de vară a stârnit numeroase controverse, fiind apreciată de unii în primul rând pentru avantajele economice, însă criticată de alții din cauza efectelor pe care le poate avea asupra sănătății și productivității. Deși, în ultimii ani, la nivelul Uniunii Europene au existat inițiative pentru eliminarea schimbării sezoniere a orei, România continuă și în 2025 această practică.