July 26, 2021

Zeci de amenzi aplicate și un eveniment privat oprit de polițiști, în ultimile 24 de ore, în Neamț

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au intensificat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituției Prefectului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 80 de polițiști împreună cu celelalte instituții implicate, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivelul județului Neamț.

Au fost organizate 7 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate zonele aglomerate, restaurantele și localurile publice, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 16 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 32 de mijloace de transport.

Echipele de control au aplicat 72 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 24.000 de lei, pentru nerespectarea măsurile de protecție individuală, organizarea de activități de către un operator economic în spațiul privat pentru care au fost instituite interdicții/restricții și participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Alte 15 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în valoare de peste 4.000 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Pentru siguranța tuturor, recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

***

La data de 1 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că pe terasa unui local public din Roman se desfășoară un eveniment privat.

La fața locului s-au deplasat polițiștii împreună cu jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Alexandru cel Bun” Bacău, fiind identificate 50 de persoane.

Evenimentul organizat a fost oprit, iar administratorul localului, organizatorul evenimentul și persoanele identificate au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Valoarea totală a amenzilor este de 21.000 de lei.

Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane,  restaurante, baruri,  săli de evenimente etc.).

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.