Mon. Mar 18th, 2019

ZI PLINĂ PENTRU POLIȚIȘTI

În ziua de 11 februarie a.c., la nivelul Poliției Municipiului Roman și a Secției de Poliție Rurală Ion Creangă a fost organizată o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, în special a infracțiunilor comise cu violență și a celor săvârșite contra patrimoniului.

În intervalul orar 18.00-22.00, efective de poliție de la subunitățile implicate, jandarmi și poliție locală au acționat în sistem integrat pentru combaterea faptelor care tulbură ordinea și liniștea publică, depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni. Poliţiştii au verificat 18 localuri de alimentație publică și 10 obiective pe linia asigurării pazei, fiind legitimate 132 de persoane. De asemenea au fost instituite opt filtre în trafic, fiind controlate 53 de autoturisme, pentru a verifica atât persoanele cât și bunurile ce ar putea proveni din infracțiuni.

În urma activităților desfășurate a fost depistată o persoană urmărită, pe numele căreia era emis un mandat de arestare preventive și a fost constatată în flagrant o infracțiune. Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, de circa 15.000 de lei. Astfel, au fost sancţionate fapte care contravin prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.