Dental Alliance

June 20, 2024

ZILE LIBERE 2023: Care este următoarea minivacanță pentru români. Câte zile nelucrătoare mai sunt până la finalul anului

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Zile libere 2023: După minivacanța de Paște, românii vor avea din nou câteva zile libere, la finalul acestei luni și începutul lunii mai. Până la finalul anului, mai sunt 20 de zile de minivacanță, pe lângă weekend-urile obișnuite.

Următoarea minivacanță va fi de 1 Mai și va fi de trei zile.

ZILE LIBERE până la finalul anului 2023. Minivacanțe pentru români

  • 1 Mai (Ziua Muncii) – luni (minivacanță de 3 zile, sâmbătă-luni, 29 aprilie-1 Mai)
  • 1 iunie (Ziua Copilului) – joi
  • 4 și 5 iunie (prima și a doua zi de Rusalii) – duminică și luni (minivacanță de 5 zile de Ziua Copilului și Rusalii, joi-luni, 1-5 iunie; cu zi-punte 2 iunie, stabilită de Guvern)
  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 12-15 august, cu zi-punte 14 august, stabilită de Guvern)
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – joi
  • 1 Decembrie (Ziua Națională a României) – vineri (minivacanță de 4 zile de Sfântul Andrei și Ziua Națională, plus weekend, joi-duminică, 30 noiembrie – 3 decembrie)
  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – luni și marți (minivacanță de 4 zile, sâmbătă-marți, 23-26 decembrie)

Drepturi pentru salariați

Salariații care trebuie să lucreze și în zile de sărbătoare legală au dreptul la compensaţii.

Angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.