Doamnelor și domnilor profesori
Dragi elevi,

De câțiva ani buni, într-o anumită zi din an, o zi de gală, avem prilejul să ne bucurăm sărbătorind cele mai strălucite minţi din şcolile Romanului. Premiile pe care le primiţi astăzi reprezintă o recompensă a eforturilor voastre de a dovedi părinţilor, profesorilor şi colegilor, dar mai ales vouă înşivă, că sunteţi cei mai buni dintre cei buni, că reprezentaţi elita învăţământului romașcan. Vă doresc să aveţi energia şi îndrăzneala de a fi mereu primii în ceea ce întreprindeţi şi de a vă asuma responsabilitatea viitorului vostru şi al planetei Pământ.

În viaţă poţi avea foarte multe lucruri, dar educaţia este printre singurele pe care nu ţi le poate lua nimeni. Unul din marii gânditori ai antichităţii, Aristotel, afirma, încă de acum mai bine de două milenii, că Educaţia este cea mai bună provizie pe care o poţi face pentru bătrâneţe.

Trăim vremuri interesante, unice în istoria umanităţii. Internetul, televiziunea, viteza realizărilor tehnologice schimbă pe nesimţite mentalităţi, comportamente, caractere. Nu ne vom găsi locul în noua formă de civilizaţie decât dacă marea majoritate a societăţii va fi formată din oameni educaţi, decenţi, responsabili, din “pepite de spirit”, aşa cum sunteţi voi, cei premiaţi astăzi. Aşa cum ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, elitele apar încă din anii de şcoală, iar profesorii trebuie să îndrume vârfurile intelectuale spre excelenţa culturală şi ştiinţifică.

Vreau să va asigur pe toți de profundul meu respect şi îmi exprim întreaga disponibilitate pentru ca, împreună, să găsim cele mai bune soluţii pentru ca învăţământul romașcan să fie mereu pe primele locuri în pregătirea generaţiilor Viitorului.

Să ne trăiţi frumos, dragii noştri!

Primarul Municipiului Roman,

Lucian Ovidiu MICU