March 1, 2021

Ziua Internaţională a Salutului. Cum s-a schimbat salutul în timpul pandemiei?

Close-up of executives shaking hands in office,Image: 334269906, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes

Ziua Internaţională a Salutului. Cum s-a schimbat salutul în timpul pandemiei?

 

 

Astăzi este Ziua Internaţională a salutului. Strânsul mâinii este obiceiul care se practică cel mai des când doi oameni se întâlnesc.

Acesta este gestul acreditat în toate societăţile şi în toate momentele istorice ca fiind ’Îmi pare bine să te cunosc. Pace! Suntem prieteni’. De ce? Pentru că în momentul în care doi oameni dau mâna, îşi atestă unul altuia că nu au nimic în mână cu care să se atace. De aceea nu este elegant să dai mâna cu mănuşă. Pentru că ai putea să ai ceva pe mănuşă sau sub mănuşă

Din cauza pandemiei de Covid-19 însă, strânsul mâinii, sărutul pe obraz sau îmbrăţişările, nu prea mai sunt întâlnite.

Ba chiar te-ai putea trezi într-o situaţie jenantă, dacă eşti refuzat.

Ca să evite astfel de momente jenante, oamenii au găsit tot felul moduri „safe” în care se salută.

Acesta este noul nostru „normal” şi că nu ar trebui să ne simţim jenaţi. „În momentul în care înţelegi cu adevărat că este nevoie să te păzeşti, dar îţi doreşti în continuare să comunici cu cel din faţa ta, vei depăşi mai uşor aceste piedici, aceste mici piedici.

Ne-au mai rămas două gesturi importante în ceea ce priveşte salutul: Privirea şi zâmbetul care se vede, chiar dacă purtăm mască.

 

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.