January 26, 2021

Zonele aglomerate luate la puricat de polițiști. Zeci de persoane au fost amendate!

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului judeţului Neamț, peste 60 de efective de poliție, jandarmerie și poliție locală, precum și reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor și ai Ministerului Sănătății au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 18 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale,  restaurantele și localurile publice,  precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 55 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 24 mijloace de transport și au fost legitimate 365 de persoane.

Echipele de control au depistat 84 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 2.500 de lei.

De asemenea, au fost aplicate alte 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, în valoare de 1.050 de lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.

Sănătatea și viața sunt cele mai importante! Vă rugăm să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur!

Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus.  Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.