Dental Alliance
September 26, 2022

111 sancțiuni, în valoare de 23.000 de lei, aplicate în ultimile 24 de ore în județ, în contextul pandemiei

politie
Acoperisul1

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii și reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții în domeniu au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2,  peste 190 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivelul județului Neamț.

Au fost organizate 8 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate zonele aglomerate, restaurantele și localurile publice, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 48 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 45 de mijloace de transport.

Echipele de control au aplicat 111 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală și a celor privind carantinarea/izolarea, 9 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 2 sancțiuni pentru organizarea de activități în spațiu public/privat.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 23.000 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Recomandăm oamenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.