Dental Alliance
March 5, 2024

A fost publicat Topul Țărilor Corupte. Ce loc ocupă România?

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Studiul Transparency International a stabilit țările cu nivelul cel mai ridicat de corupție din UE. Potrivit acestuia, Ungaria a fost declarată țara cea mai coruptă țară dintre toate cele 27 membre. În top se regăsește și România, fiind pe locul 3, iar Bulgaria pe locul 2, cu scoruri cuprinse între 42 și 46 din 100. Cele mai puțin corupte țări sunt Danemarca cu 90 de puncte, Finlanda cu 87 de puncte și Suedia cu 83.

La nivel global, România ocupă locul 63. În ultimii 10 ani, România a oscilat între 43 și 48 de puncte, lucru care demonstrează că în tot acest timp lucrurile nu s-au prea schimbat spre bine. Raportul Transparency International arată modul în care este percepută corupția din sectorul public. Acest clasament este realizat prin acordarea de puncte, de la 0 la 100, în care 0 înseamnă foarte corupt, iar 100 deloc corupt.

Termenul de „corupție” este bazat pe exemple care vizează funcționari publici, de la mită la deturnarea de fonduri publice, dar și capacitatea guvernelor de a limita corupția în sectorul public.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.