Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

A trecut la Domnul fr. Antonel-Eremia Mîrț din localitatea Rotunda, com. Doljești

1
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Pr. Antonel-Eremia, s-a născut în data de 18 martie 1984, în municipiul Roman, jud. Neamț, fiind al șaselea din cei nouă copii ai soților Laurențiu și Margareta Mîrț, din Parohia Romano-Catolică „Sfântul Francisc din Assisi”, din localitatea Rotunda, com. Doljești, jud. Neamț. După absolvirea școlii elementare, din satul natal, în anul 1999, a fost admis la Seminarul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc din Assisi” Roman, unde, între anii 1999-2003 își completează studiile liceale. După terminarea liceului, în același an, este admis la Postulandatul Franciscan din localitatea Huși-Corni (Vaslui).

În toamna anului 2004, începe anul de noviciat în localitatea Prăjești (Bacău) și, un an mai târziu, pe data de 11 septembrie 2005, a profesat pentru prima dată voturile religioase pentru un an de zile.

În anul 2005, începe studiile de teologie la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, pe care le va finaliza cu diploma de Licență în Teologie, în anul 2011.

În data de 11 septembrie 2010, a depus profesiunea solemnă, primind totodată și prima sa obediență pentru conventul „Sfântul Maximilian Kolbe” din localitatea Ljubljana (Slovenia), unde a studiat limba slovenă și a participat la programul formativ al Seminarului. În data de 4 octombrie 2012, este hirotonit diacon în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, de către Excelența sa, Mons. Petru Gherghel, episcop de Iași, iar la data de 29 iunie 2013, este hirotonit preot în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași, de către Excelența sa, Mons. Petru Gherghel, episcop de Iași.

După hirotonirea prezbiterală, se reîntoarce în conventul „Sfântul Maximilian Kolbe” din localitatea Ljubljana (Slovenia), unde va rămâne până în anul 2014. Ulterior, a mai activat în conventul „Sf. Francisc din Assisi” din localitatea Cortona (Italia), până în anul 2015, după care a primit obediență pentru conventul „Sfinții Martiri” din localitatea San Zeno (Italia), unde a rămas până în anul 2016, când a fost transferat în conventul „Sfântul Iosif de Copertino” din localitatea Osimo (Italia). Din cauza unor probleme de sănătate, între anii 2019-2022, a urmat o perioadă de recuperare atât în țară, cât și în străinătate. După o recuperare parțială, în anul 2022, a primit obediență pentru conventul „Sfântul Bonaventura” din București, având posibilitatea de a se îngriji în continuare de sănătate. Decesul a survenit în cursul după-amiezii de miercuri, 28 iunie, orele 14:15, în urma unui incident petrecut în stația de metrou „Aviatorilor” din București.

Pr. Eremia Antonel, în ciuda problemelor de sănătate, a fost caracterizat de simplitate, bunătate și dăruire.

Mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-a săvârșit prin acest slujitor al său în Biserică, Ordin și Provincie, ne rugăm aceluiași Tată ceresc să-l ierte și să-l primească în rândul fericiților din cer.

*

Vom reveni cu amănunte cu privire la data și locul înmormântării.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

1 thought on “A trecut la Domnul fr. Antonel-Eremia Mîrț din localitatea Rotunda, com. Doljești

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.