Dental Alliance

June 20, 2024

Un preot din Neamț a murit după ce s-ar fi aruncat ieri, în faţa metroului

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Un preot catolic în vârstă de 39 de ani, originar din județul Neamț, a murit miercuri într-un tragic incident petrecut în stația de metrou “Aviatorilor” din București. Potrivit informațiilor furnizate de presa centrală, acesta și-a pus capăt zilelor în fața a zeci de călători, aruncându-se în fața metroului în jurul orei 14:15.

Compania Metrorex a emis un comunicat oficial în care a confirmat incidentul și a furnizat detalii cu privire la reorganizarea circulației trenurilor în urma evenimentului. Potrivit comunicatului, un călător a căzut în calea de rulare, posibil într-o tentativă de suicid, și circulația trenurilor a fost reorganizată. În prezent, trenurile circulă în sistem pendulă între stațiile Piața Victoriei și Pipera, pe firul 1. Personalul Metrorex a solicitat intervenția SMURD pentru acțiuni de asistență și intervenție.

Episcopia Romano Catolică din Iași a confirmat că bărbatul care și-a pierdut viața în această tragedie era un preot catolic născut în județul Neamț. În urma acestui eveniment, comunitatea religioasă este profund șocată și întristată de pierderea tragică a unui slujitor al Bisericii.

Această tristă întâmplare subliniază importanța acordării atenției și sprijinului pentru persoanele care se confruntă cu probleme emoționale și mentale. Este esențial ca societatea să ofere sprijin și soluții pentru prevenirea acestor tragedii și pentru promovarea sănătății mentale.

Încheiem acest articol cu gândurile de compasiune și condoleanțe către familia și comunitatea preotului îndurerat în această perioadă dificilă.

Mesajul Episcopiei:

A trecut la Domnul pr. Eremia-Antonel Mîrţ, OFMConv.

Miercuri, 28 iunie 2023, în urma unui incident petrecut în staţia de metrou „Aviatorilor” din Bucureşti, în jurul orei 14:15, a trecut la cele veşnice pr. Eremia-Antonel Mîrţ, OFMConv., în vârstă de 39 de ani.

Pr. Eremia-Antonel, s-a născut în data de 18 martie 1984, în municipiul Roman, jud. Neamţ, fiind al şaselea din cei nouă copii ai soţilor Laurenţiu şi Margareta Mîrţ, din Parohia Romano-Catolică „Sfântul Francisc din Assisi”, din localitatea Rotunda, com. Doljeşti, jud. Neamţ. După absolvirea şcolii elementare, din satul natal, în anul 1999, a fost admis la Seminarul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc din Assisi” Roman, unde, între anii 1999 şi 2003, îşi completează studiile liceale. După terminarea liceului, în acelaşi an, este admis la Postulandatul Franciscan din localitatea Huşi-Corni (Vaslui).

În toamna anului 2004, începe anul de noviciat în localitatea Prăjeşti (Bacău) şi, un an mai târziu, pe data de 11 septembrie 2005, a profesat pentru prima dată voturile călugăreşti pentru un an de zile.

În anul 2005, începe studiile de teologie la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, pe care le va finaliza cu diploma de Licenţă în Teologie, în anul 2011.

În data de 11 septembrie 2010, a depus profesiunea solemnă, primind totodată şi prima sa obedienţă pentru conventul „Sfântul Maximilian Kolbe” din localitatea Ljubljana (Slovenia), unde a studiat limba slovenă şi a participat la programul formativ al Seminarului. În data de 4 octombrie 2012, este hirotonit diacon în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, de către Excelenţa Sa Mons. Petru Gherghel, episcop de Iaşi, iar la data de 29 iunie 2013, este hirotonit preot în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, de către Excelenţa sa Mons. Petru Gherghel, episcop de Iaşi.

După hirotonirea prezbiterală, se reîntoarce în conventul „Sfântul Maximilian Kolbe” din localitatea Ljubljana (Slovenia), unde va rămâne până în anul 2014. Ulterior, a mai activat în conventul „Sfântul Francisc din Assisi” din localitatea Cortona (Italia), până în anul 2015, după care a primit obedienţă pentru conventul „Sfinţii Martiri” din localitatea San Zeno (Italia), unde a rămas până în anul 2016, când a fost transferat în conventul „Sfântul Iosif de Copertino” din localitatea Osimo (Italia). Din cauza unor probleme de sănătate, între anii 2019-2022, a urmat o perioadă de recuperare atât în ţară, cât şi în străinătate. După o recuperare parţială, în anul 2022, a primit obedienţă pentru conventul „Sfântul Bonaventura” din Bucureşti, având posibilitatea de a se îngriji în continuare de sănătate.

Pr. Eremia Antonel, a fost caracterizat de simplitate, bunătate şi dăruire.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.