January 16, 2022

A trecut la Domnul pr. Ion Ciuraru

Pr. Ion Ciuraru s-a născut la data de 18 august 1967, în comuna Valea Seacă, jud. Bacău. A urmat școala primară și gimnazială în comuna natală, după care a frecventat Școala de cantori de la Iași. În 1990 este admis în Postulandatul franciscan din localitatea Nisiporești, iar luna octombrie a aceluiași an, intră în Noviciatul franciscan din localitatea Luizi-Călugăra, jud Bacău, pe care îl încheie cu profesiunea simplă, la data de 18 septembrie 1991.

În anii care au urmat, 1991-1996, și-a continuat formarea filosofică şi teologică la Institutul Teologic Franciscan din Roman și la Facultatea Pontificală „Sfântul Bonaventura” din Roma.

La 8 septembrie 1995 face profesiunea solemnă, intrând definitiv în Ordinul Fraţilor Minori Conventuali. A fost sfințit preot la 22 iunie 1997 la Roman, de către PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

După hirotonire s-a reîntors la Roma pentru a-și finaliza studiile de specializare în Teologie Morală la Academia Alfonsiana, din cadrul Universității Pontificale Lateran. În perioada 1998-1999 a fost guardian al Conventului „Sf. Francisc din Assisi” din Roman și profesor de Teologie Morală la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din aceeași localitate.

În perioada 2000-2008 a fost Ministru provincial al Provinciei „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România. După expirarea mandatului de Ministru provincial, între anii 2008-2017 a activat în comunitățile din Rivotorto și Sacro Convento din Assisi (Italia), având responsabilitățile de secretar și vicar custodial. În 2017 s-a reîntors în țară fiind numit paroh al Parohiei „Nașterea Sf. Fecioare Maria” din localitatea Hălăucești, jud. Iași.

La 1 septembrie 2020 a primit din partea superiorilor obediența pentru Sacro Convento din Assisi.

Mulţumindu-i Domnului pentru darul părintelui Ion, îl rugăm să-l primească în rândul slujitorilor săi în patria cerească.

Vom reveni cu detalii privind funeraliile.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Fr. Francisc-Lucian Ghervase,
Secretar provincial

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.