January 16, 2022

Avertizare de călătorie pentru Bulgaria. Se anunță ploi puternice

MAE informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie și Hidrologie, în perioada 12 – 13 octombrie 2021, urmează ploi puternice.

Sunt emise coduri de atenționare meteorologică: cod portocaliu de precipitații sub formă de ploaie pentru regiunile Kârdjali, Haskovo, Yambol și Burgas, unde cantitatea de precipitații va atinge valori de 40 – 60 mm, precum și un cod galben de ploaie pentru regiunile Smolyan, Stara Zagora, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgoviște, Sliven, Șumen, Razgrad, Varna, Dobrici și Silistra, unde cantitatea de precipitații va fi atinge valori de 20 – 40 mm.

Autoritățile bulgare recomandă urmărirea cu atenție a evoluției meteorologice din zonele respective, adaptarea vitezei la condițiile de trafic și respectarea cu strictețe a semnalizărilor rutiere temporare și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.