Suplimente Alimentare Imunyze

Accident într-un poligon din România, la un exerciţiu MApN. Un soldat a murit după ce a fost lovit de tanc

Acoperisul1

Condor Resort

Tragedia momentului. Un soldat a murit în timpul unui exercițiu militar. Totul s-a întâmplat într-un poligon din Galați.

Un soldat român a murit după un accident nefericit petrecut într-un poligon din Galaţi. Un militar din cadrul Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” Galaţi şi-a pierdut viaţa, vineri, după ce a fost lovit de un tanc, în cadrul unui antrenament desfăşurat în poligonul de la Smârdan.

Militarul făcea parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” Galaţi, unitate din componenţa Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” Focşani. Încidentul ar fi avut loc în jurul orei 11.30, în poligonul de antrenamente de la Smârdan, iar responsabilii din cadrul MApN urmează să anunţe familia militarului.

Incidentul va fi anchetat în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă, instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar de la Iași. Totodată, o comisie a Statului Major a Forțelor Terestre va cerceta circumstanțele care au dus la producerea incidentului. Identitatea militarului mort precum și unitatea din care acesta făcea parte nu au fost încă date publicității.

„Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris premierul Nicolae-Ionel Ciucă pe Facebook

Exerciții NATO la care au participat soldați români și americani au avut loc în județul Galați. Aproximativ 1.600 de soldați au fost prezenți în poligonul din Smârdan, acolo unde au avut loc exercițiile. În poligonul militar s-au antrenat circa 900 de soldați, dintre care 700 au fost americani. Exercițiul militar a fost planificat încă din luna decembrie și a început în primele zile ale acestei luni. Este pentru prima oară pentru americani când participă la un exercițiu militar pe teritoriul României.

„Exerciţiul e o experienţă grozavă, din care am avut de învăţat. Am avut oportunitatea să lucrăm cu tancurile româneşti, cu soldaţii români, dar şi cu alte elemente din armata SUA. Am învăţat mult în tot acest timp”, a spus Jeffry Kazmi din armata SUA.
NATO a avut mai multe obiecte pe care le-au stabilit, printre care verificarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor în cazul în care aceștia sunt nevoiți să acționeze. Militarii și-au încheiat misiunea astăzi și urmează să se întoarcă în scurt timp la baze.

În perioada 14-16 martie, Detașamentul de Apărare Antiaeriană rotația a XI-a, structură generată de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa” a fost evaluat de către o comisie a Comandamentului Forțelor Întrunite, în cadrul exercițiului de repetare a misiunii, ce a avut loc în Poligonul Bogata.
Gheparzi, tancuri, aruncătoare de proiectile reactive şi transportoare amfibii blindate sunt o parte din echipamentele militare care au fost deservite de către militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan” şi Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, pentru executarea acestui exercițiu care marchează finalul etapei de pregătire a detașamentului ce urmează a fi dislocat începând cu luna aprilie a acestui an în Polonia, anunţă MApN.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.