Oana Bulai

December 5, 2020

Accident! S-a activat planul roșu de intervenție, implicat un șofer din Neamț

Accident rutier în județul Satu Mare! Totul s-a întâmplat astăzi, la ora 15.20, în localitatea Dindeștiu Mic. Este vorba despre o coliziune între un microbuz de transport persoane și un autoturism. Autoritățile au activat Planul roșu de intervenție. 

Concret, în acest moment se intervine pentru acordarea îngrijirilor medicale în cazul unui accident rutier petrecut în satul Dindeștiu Mic, produs între un autoturism și un microbuz.

La fața locului se deplasează echipajele Detașamentului de Pompieri Carei cu o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor, un autoturism cu un ofițer pentru preluarea comenzii intervenției.

De asemenea, din municipiul Satu Mare au fost trimise la locul incidentului mai multe echipaje medicale de prim-ajutor din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță și din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

În incident au fost implicate șapte persoane, din care doar una ar fi fost rănită. Toate sunt conștiente și cooperante cu forțele de salvare. Este important de precizat că până la sosirea echipajelor de urgență, toate persoanele au reușit să se autoevacueze.

Autoritățile județene au activat planul roșu! Polițiștii au deschis deja o anchetă pentru a stabili cu exactitate care au fost condițiile în care s-a produs accidentul.


UPDATE, ora 15.46: Planul roșu a fost dezactivat! Nicio persoană nu a necesitat, în final, transportul la spital! 


UPDATE, ora 16.20: Ce spune Poliția: ”Șoferul, în vârstă de 25 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism și ar fi efectuat o depășire neregulamentară și ar fi intrat în coliziune cu un microbuz, condus de un bărbat, de 38 de ani, din Valea lui Mihai, care efectua un viraj la stânga, regulamentar, de pe DN19 spre localitatea Dindeștiu Mic. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Șoferul (25 de ani) va primi o sancțiune contravențională și o măsură complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.