Dental Alliance
March 28, 2023

Activități polițienești pentru reducerea violenței și creșterea gradului de siguranță în mediul școlar

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii nemțeni au continuat activitățile pentru reducerea violenței și creșterea gradului de siguranță în mediul școlar, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră dar și pentru prevenirea apelurilor non-urgente.

Polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție  Rurală Borlești și Săbăoani, precum și polițiști din cadrul Biroului de Siguranță Școlară au desfășurat activități de informare și responsabilizare pentru reducerea faptelor de violență din mediul școlar, în localitățile Ruseni și Săbăoani. Peste 200 de elevi și cadre didactice au beneficiat de informații legate de răspunderea contravențională și penală a minorului, fapte de natură contravențională și penală ce au incidență în mediul școlar și în societate, modalități de sesizare în cazul în care sunt victime/martori la fapte antisociale, o sinteză privind acte normative relevante pentru activitatea din mediul școlar și exemple din practica judiciară.

Totodată, activitățile au vizat și responsabilizarea elevilor pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind aduse în atenția elevilor următoarele aspecte:

-norme rutiere ce trebuie respectate de către elevi, în calitatea lor de pietoni privind traversarea străzii ;

-necesitatea cunoașterii și respectării indicatoarelor și marcajelor rutiere;

-reguli ce trebuie respectate în deplasarea cu bicicleta, precum și traseele pe care se pot deplasa;

-necesitatea cunoașterii regulilor de călătorie cu mijloacele de transport ce aparțin părinților sau cele de transport în comun.

În cadrul întâlnirilor au fost prezentate informații de interes cu privire la apelarea SNUAU 112. Apelul tău este o urgență? a fost întrebarea adresată de polițiști elevilor participanți.

Activitățile de prevenire, desfășurate de polițiștii nemțeni vor continua și în perioada următoare și vor cuprinde o paletă largă de riscuri.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap