Dental Alliance

Am continuat astăzi, dezbaterile publice privind consolidarea bugetului, cu alte două categorii importante – reprezentanții cultelor și ai seniorilor!

0
YRY Residence

Sunt conștient de faptul că experiența seniorilor este cu adevărat importantă, iar în implementarea unor proiecte sfaturile dumnealor pot conta cu adevărat. Alături de Consiliul Seniorilor am identificat o serie de proiecte benefice pentru comunitatea noastră, ce pot fi realizate cu implicarea și susținerea dumnealor. Vom continua în acest an să îmbunătățim imaginea municipiului nostru și să-l facem cunoscut, continuând proiectul început anul trecut – Turul ghidat prin municipiul Roman, care s-a bucurat de interes din partea romașcanilor și nu numai.
De asemenea, vom pune bazele unui proiect de sprijin prin aport voluntar al persoanelor vârstnice și singure, care au nevoie de socializare, de o vorbă bună sau de sprijin pentru a întreprinde anumite activități. Am găsit oportun să oferim sprijin și consiliere prin Direcția de Asistență Socială și anumitor cazuri identificate de seniorii noștri, un astfel de exemplu prezentat astăzi fiind îndrumarea către programul educațional „a doua șansă”. Am discutat împreună și despre investițiile în rețeaua de distribuție a apei potabile, care vor continua în acest an și am analizat o serie de propuneri privind creșterea calității vieții.
În ceea ce privește întâlnirea cu reprezentanții cultelor, am analizat aspectele ce țin de buna funcționare a fiecărei parohii, ținând cont de latura spirituală și culturală a bisericilor noastre. Sprijinul acordat în ultimii doi ani, s-a concretizat în cazul Bisericii Ortodoxe într-un proiect comun, stabilit de Protopopiatul Roman, astfel încât în 2021 a fost refăcut exteriorul Bisericii „Schimbarea la față” din Cimitirul Eternitatea, iar în 2022 au început lucrările de înlocuire a acoperișului Bisericii „Sf. Vasile”. Am purtat discuții constructive și în vederea aspectelor administrative, lucruri pe care le putem îmbunătăți împreună prin dialog și implicare.
Urmează o ultimă dezbatere din seria celor propuse – cea cu reprezentanții mediului de afaceri, în care voi analiza cu atenție propunerile antreprenorilor romașcani.
Le mulțumesc seniorilor și reprezentanților cultelor pentru că și-au făcut timp și au participat astăzi, la o consultare importantă și constructivă pentru orașul nostru și pentru romașcani!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap