Suplimente Alimentare Imunyze

Amenzi uriașe și suspendarea activității pentru firmele care vând alcool și tutun minorilor sub 18 ani. Legea o fost promulgată

Acoperisul1

Condor Resort

Sancțiuni uriașe pentru operatorii economici care comercializează alcool și tutun minorilor sub 18 ani. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea care prevede amendarea cu 10.000 de lei şi suspendarea activităţii pentru o perioadă de 30 de zile de la prima abatere pentru operatorii economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor sub 18 ani.

Şeful statului a semnat decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum şi a Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, informează Administraţia Prezidenţială.

Noul act normativ preconizează constrângerea operatorilor economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun să respecte legislaţia care interzice vânzarea acestor produse către minori, precum şi descurajarea minorilor de a cumpăra aceste produse.

Astfel, persoanele juridice care vând băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor sub 18 ani vor fi sancţionate cu „amenda contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”, conform propunerii legislative.

De asemenea, conform legii promulgate, poate fi dispusă măsura suspendării activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor.

Legea a fost inițiată de deputatul de Alba Florin Roman

Legea iniţiată de deputatul PNL Florin Roman a fost respinsă de Senat, dar aprobată pe 22 februarie, cu unanimitate de voturi, de Camera Deputaților.

„Potrivit legii, persoanele juridice care vând produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor fi sancționate cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere.

Totodată, săvârșirea unei noi contravenții se va sancționa cu amenda contravențională de 20.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității.

De asemenea, se poate dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor”, explica Florin Roman, inițiatorul legii promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Legea a fost respinsă de Senat, dar aprobată pe 22 februarie, cu unanimitate de voturi, de Camera Deputaților.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.