Andreea Esca: ”Da, am fost bolnavă de Covid-19, atât eu, cât și soțul meu și unul dintre copii”

Jurnalista Andreea Esca a confirmat că a fost bolnavă de Covid-19. A răspuns unor întrebări, luni seara, la jurnalul Știrilor ProTv. A spus că și soțul său și unul dintre copii au avut virusul, dar că acum sunt bine.

 

”Da, am fost bolnavă de Covid-19, atât eu, cât și soțul meu și unul dintre copii, și mulțumită lui Dumnezeu și medicilor extraordinari, alături de care am trecut în această perioadă nefericită, suntem bine și avem un rezultat negativ astăzi, toți 3”, a spus Andreea Esca, pentru Știrile ProTV.

Jurnalista a menționat că primul care s-a îmbolnăvit a fost soțul ei. ”Avea de 2 zile febră foarte mare, pe care inițial am asociat-o cu o problemă mai mult gastrică. (…) El a ieșit pozitiv, eu am ieșit negativ”. Și fiul său a avut rezultat pozitiv.
Cum s-a manifestat boala în cazul soțului vedetei

Vedeta a povestit cum starea de sănătate a soțului său s-a deteriorat rapid din cauza coronavirusului. Astfel, de la febră până la ventilația mecanică non-invazivă nu a fost cale lungă.

 

Fiul Andreei Esca, Aris a sunat-o și i-a spus: „Să știi că l-au dus pe tata la Terapie Intensivă!”. Soțul ei îi spunea întruna pe patul de spital: „Nu mai pot..Cred că ăsta e iadul. Mă simt foarte rău”.

„Cred că a pierdut opt kilograme. Este incredibil cât de repede te poți deteriora de la o zi la alta de la acest virus nemernic.”, a declarat jurnalista.
Transfuzia cu plasmă de la bolnavi a fost soluția care i-a îmbunătățit considerabil starea de sănătate a soțului său. „Alex mai trebuie să stea in spital.

Nu a existat vreo zi în care să respire fără acest aport de oxigen. Le suntem recunoscători medicilor de la Victor Babeș.”, a adăugat aceasta. 

„Făceam cartofi cu usturoi și mi-am dat seama că nu mai simțeam mirosul și gustul. Astfel, mi-am dat seama că purtam virusul.

Fiecare om cred că are limitele lui. Sunt un om care face greșeli și nu sunt un robot. Prioritar pentru mine a fost sănătatea familiei mele. Nu mi s-a parut normal să dau declarații într-un moment în care eram foarte panicată. Eu atât am putut să duc.”

Andreea Esca face apel la respectarea măsurilor impuse de autorități

„Habar n-avem de unde avem boala asta. Putem lua oricare dintre noi de oriunde și oricând. Am fost atenți la o mulțime de lucruri, dar fiecare dintre noi putem face o abatere care să ne afecteze sănătatea.

 

Și noi precum alții am avut momente în care am lăsat garda jos. Aceste mici neglijente ne pot costa sănătatea. Nu este momentul sa lăsăm garda jos.”, a concluzionat omul de presă.

”La mine au apărut simptomele după vreo 5 zile. (…) într-o zi, făcând ceva de mâncare, făceam niște cartofi cu usturoi și mi-am dat seama că dintr-o dată nu simt deloc mirosul de la usturoi, ceea ce e puțin ciudat. (…). Și am început să testez tot felul de parfumuri pe care le aveam în casă și care erau foarte foarte puternice. (…)  Și mi-am dat seama că nu simt absolut nimic, o senzație extrem de ciudată (…).

Vedeți interviul integral AICI.

sursă: stirileprotv.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.