Suplimente Alimentare Imunyze

Anunțul ministrului Rafila despre sfârșitul pandemiei: ne aflăm la vârful valului 5. Când vor fi ridicate restricțiile

Acoperisul1

Condor Resort

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că ne aflăm în vârful valului 5 al pandemiei și urmează o scădere a numărului de cazuri. A estimat și când ar putea fi eliminate restricțiile.

„Sunt semne că acolo suntem, în vârful valului 5. În săptămâna care urmează vom avea confirmarea. În opinia mea, marţi cred că nu vom depăși 35.000 de cazuri şi putem să spunem că intrăm în faza de stabilizare şi ne așteptăm la o scădere în perioada imediat următoare.

Ați observat că după ce am avut un vârf la 43.000 de cazuri, ulterior nu am mai depășit cu mult 33.000 de cazuri”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

În opinia sa, până la finalul lunii martie ar putea fi eliminate majoritatea restricțiilor.

„Mă gândesc de mai mult timp şi eu. Sunt un om echilibrat şi chiar dacă îmi place să fiu optimist îmi place să nu fiu hazardat în opinii. Opinia mea este că până la sfârșitul lui martie am putea să scăpăm de marea majoritate a restricțiilor, dacă intrăm pe un trend descrescător şi dacă situaţia asistenței medicale spitalicești nu mai pune niciun fel de probleme.

Dacă se dovedeşte şi în România așa cum s-a dovedit şi în alte ţări că tulpina Omicron produce infecții ușoare, banale la marea majoritate a oamenilor, sigur că restricţiile vor fi ridicate.

Eu aștept şi ridicarea stării de alertă. Sfătuiesc românii să mai avem răbdare şi poate ne gândim cum să reluăm şi diferite tipuri de activități”, a mai spus ministrul.

Referitor la organizarea spectacolelor și a altor evenimente, Rafila a avansat același termen.

„Opinia mea e că 50 la sută o să fie posibil din luna martie, 50 la sută prezenţă la spectacole sau la alte tipuri de evenimente şi, odată cu luna aprilie, probabil că o să ajungem la o stare de normalitate în care prezenţa să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez o rezervă, eu pot să fac estimări, spre deosebire de alte persoane nu am certitudini, prefer să fiu mai rezervat, dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce priveşte activitatea socială, economică şi culturală”, a declarat Rafila.

Potrivit acestuia, va fi și renunţarea la certificatul verde de vaccinare sau trecere prin boală.

„Acest lucru va însemna şi fără certificat în spaţiile publice. La nivel european o să ne supunem, astea sunt reglementările Uniunii Europene”, a spus ministrul.

surse: antena3.ro, digi24.ro, g4media.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.