Dental Alliance
November 28, 2023

Astăzi se împlinesc 65 de ani de când a fost laminată prima țeavă în uzina de la Roman.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Istorie și tradiție. Astăzi se împlinesc 65 de ani de când a fost laminată prima țeavă în uzina de la Roman. Când vorbim despre Fabrica de țevi – acum ArcelorMittal Tubular Products Roman – vorbim despre un simbol al orașului nostru, despre o legătură pe care zeci de mii de oameni au avut-o cu această instituție în decursul timpului.Am participat astăzi, la invitația domnului director general Cosmin Toma, la un moment de aducere aminte a ceea ce a însemnat Combinatul Siderurgic Roman, eveniment la care au fost prezenți foști și actuali angajați.
Îmi aduc aminte de faptul că „Trenul Ţevilor”, aşa cum era cunoscut de către localnici, în momentul când poposea în Gara Roman pentru a aduce “schimbul I” era neîncăpător. Municipiul Roman se umplea de o “mare de ţevari”. Cel mai bun director al Fabricii de Ţevi Roman, aşa cum a fost considerat de oamenii muncii de atunci, dar şi cel mai longeviv, a fost directorul Vasile Sav. În semn de omagiu, numele său a fost preluat de fostul Liceu Metalurgic Roman, acesta devenind astăzi Liceul Tehnologic “Vasile Sav”. El a condus fabrica între 1966 – 1984, timp de 18 ani. Pe timpul conducerii sale, au fost puse în funcţiune toate capacităţile de producţie ale fabricii.
Am văzut pe chipul celor prezenți la evenimentul de astăzi, acea mândrie a faptului că au făcut parte dintr-un colectiv puternic și unit, care a devenit simbol și reper al municipiului Roman. Alături de dumnealor, sper ca istoria “ArcelorMittal” să fie scrisă mai departe.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap