Dental Alliance
August 18, 2022

Atenție la călătoriile în Spania! MAE avertizează că Agenția Meteorologică de Stat a emis un cod galben și unul portocaliu de vânt și caniculă

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează, joi, prin intermediul unui comunicat, pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania că Agenția Meteorologică de Stat a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă și a emis un cod galben și unul portocaliu de vânt și caniculă, pentru perioada 9 – 10 iulie.

Astfel, conform previziunii Agenției Meteorologice de Stat (AEMET) au fost emise coduri (portocaliu și galben) de vânt și caniculă pentru următoarele zone:

  • Cod galben de vânt (până la 80km/h) și caniculă (38ºC) pentru vineri, 9 iulie 2021, în comunitatea Andaluzia;
  • Cod portocaliu de vânt (până la 80km/h) și caniculă (36ºC-42ºC) pentru sâmbătă, 10 iulie 2021, în comunitățile Madrid, Andaluzia, Aragon, Castilla y León, Castilla La Mancha, Extremadura și Comunitatea Valenciană.

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetățenilor români care călătoresc în străinătate aplicaţia pentru telefoane mobile inteligente Călătoreşte în siguranţă. Aplicaţia se înscrie în strategia MAE de diversificare a serviciilor consulare şi a mijloacelor de comunicare cu cetăţenii români.

Călătoreşte în siguranţă” permite cetățenilor români: ​să afle informaţii despre ţara de destinaţie: condiţii, recomandări şi alerte de călătorie, misiuni diplomatice româneşti în ţara în care călătoresc; să poate fi alertați în cazul în care apar situații speciale în țara în care se află; să poată alerta cea mai apropiată misiune a României în caz de urgență; să afle rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente (accident, îmbolnăvire, pierdere de acte etc.) sau alte informaţii utile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.