July 26, 2021

ATENTIE !!! Pericol mare de avalansa in Masivul Ceahlau !!! ATANTIE!!!

S-a confirmat diagnoza straturilor de zapada efectuata de specialisti din cadrul serviciului acum aproximativ zece zile . Atat pe fetele estice cat si pe cele de N si NW inca de sambata trecuta s-au produs avalanse iar pe jgheaburile din zona Cabanai Dochia au fost obdervate fisuri adanci in straturile depuse de-a lungul iernii.
In conditiile in care cantitatea de zapada in zona superioara depaseste 120 cm iar in acumulari 2-3 m, considaram pericolul producerii de noi avalanse de gradul 5/5 .
Raman relativ sigure traseele Jgheabul cu Hotare , Curmatura Lutul Rosu ( cu probleme la iesirea in golul alpin ) si Durau -Fantanele-Vf. Toaca -Dochia cu probleme la traversarea Jgheabului Mare.
RESTUL TRASEELEOR RAMAN INCHISE !!!
La acesta ora in Masivul Ceahlau continua sa ninga si vizibilitatea este foarte radusa . Conform prognozelor va continua sa ninga si in urmatoarele patru zile cu o pauza in ziua de Duminica iar temperaturile minime vor fi de -6 grade in zona Statiunii Durau si -10 grade la Vf. Toaca.
foto – avalansa care a intersectat un traseu turistic . Nu este de mari dimensiuni dar suficient cat sa te arunce in zona de peretilor din imediata apropiere cu consecinte extrem de grave.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.