Dental Alliance

Au început lucrările de restaurare a Casei Celibidache

0
YRY Residence

Pe 16 noiembrie 2022 au început lucrările la casa Sergiu Celibidache. Proiectul de conservare, restaurare și protecție a monumentului istoric, în valoare de 5.643.790 lei, este finanțat de Compania Națională de Investiții.

Casa vornicului Done din centrul municipiului Roman este cunoscută de localnici mai ales sub denumirea de ”casa Celibidache”, fiindcă în clădirea cu pricina s-a născut marele compozitor și dirijor al secolului al XX-lea. Doar că starea imobilului nu face cinste localității, ci dimpotrivă: deși este în zonă centrală, casa mai are un pic și cade, parcă sub greutatea zecilor de promisiuni electorale neonorate. Clădirea este încadrată ca monument istoric de interes local și este formată din parter și etaj, cu o scară interioară care și acum impresionează, în ciuda stării de degradare în care se află.

După finalizarea lucrărilor, Casa Celibidache va deveni centru cultural, care va avea spații de expunere și sală de audiții.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap