September 26, 2020

Austria a emis avertizare de călătorie pentru România, din cauza noului coronavirus

Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, după ce situația privind epidemia de Covid-19 din aceste țări s-a înrăutățit, a anunțat miercuri guvernul de la Viena.

  • Persoanele care ajung în Austria din România trebuie să intre în carantină timp de două săptămâni.
  • Controalele la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia vor fi suplimentate.

Astfel, orice persoană care soseşte din cele trei țări trebuie să intre în carantină timp de două două săptămâni sau să facă dovada unui test negativ, au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, potrivit Reuters.

De asemenea, măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia vor fi suplimentate, au mai precizat cei doi oficiali.

MAE: 99 de români, infectați cu COVID-19 în Austria

Un număr de 99 de români au fost diagnosticați cu COVID-19, în Linz, Austria, a anunțat, marți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

 
 

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Viena, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute la data de 1 iunie a.c. în mass-media locală, referitoare la identificarea unui focar de COVID-19 în orașul Linz și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale de sănătate pentru obținerea de informații privind existența unor cetățeni români printre persoanele infectate.

De asemenea, reprezentanții ambasadei au efectuat demersuri și pe lângă mediul asociativ românesc din zonă pentru informații suplimentare”, a anunțat ieri MAE, potrivit Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, în urma demersurilor susținute ale Ambasadei României la Viena, autoritățile austriece au informat că 99 cetățeni români au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19.

 

Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată și nici nu au fost primite solicitări de asistență consulară de către misiunea diplomatică.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.