Dental Alliance
April 14, 2024

Avertizare meteo de VREME REA: Cod portocaliu și galben. Ploi torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă, 17 septembrie, noi avertizări de vreme rea, valabilă până duminică la amiază. Meteorologii au emis coduri portocaliu și galben de ploi torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii. ANM anunță că vremea se va răci accentuat în toate regiunile țării.

Avertizare meteo de VREME REA. Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 10:30 – 18 septembrie, ora 12:00

harta meteo

În intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii.

În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Avertizare meteo de VREME REA. Cod galben de vânt puternic

Interval de valabilitate 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00

harta 2

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.