Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Avertizare meteo de VREME REA: Urmează două zile cu vânt puternic, ninsori și ploi

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vreme rea. Va fi vânt puternic, ninsori și ploi în toată ţara, începând de vineri, până duminică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă Cod galben de ploi puternice, valabilă de vineri, 10 martie, ora 12.00 până sâmbătă, 11 martie, la ora 8.00.

harta 1

În vestul Carpaților Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte.

Averse de ploaie și descărcări electrice vor fi vineri după-amiază și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă local și în Oltenia.

Cod galben de vânt puternic și precipitații mixte

O altă avertizare Cod galben, în vigoare de sâmbătă ora 8 până duminică la ora 15.00, vizează întreaga țară.

În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50..65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90….110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

harta 2

În Capitală, de vineri dimineață până sâmbătă dimineață, vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 18…20 de grade și o minimă de 7…9 grade. Cerul va avea înnorări și îndeosebi spre seară și noaptea vor fi intervale cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

De sâmbătă până duminică la ora 15.00, vremea se va menține deosebit de caldă, maxima urmând a fi de 17…19 grade, dar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50…55 km/h. sâmbătă, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi înnorări și probabilitate de ploaie ridicată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cerul va fi variabil, iar minima în scădere față de intervalul anterior, va fi de 1…3 grade.

Duminică, vremea se va răci, iar valorile termice se vor apropia de normele perioadei, maxima va fi de 11…12 grade. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab și moderat.

(sursa: Mediafax)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.