Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Avertizare meteo: Valuri de caniculă în toată România

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Intervalul : 26 august;
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor;

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 august
Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții

      Sâmbătă (26 august) valul de căldură se va extinde în toată țara. În Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, al Munteniei și Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă  în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 22 de grade.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 26 august
Zone afectate: conform textului și hărții

      În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și al Munteniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…38 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În prima săptămână de prognoză vremea va fi călduroasă, cu perioade caniculare ce se vor manifesta cu precădere în jumătatea sudică a regiunii, astfel că, pe medie, maximele vor fi între 32 și 34 de grade, iar  minimele între 18 și 20 de grade. Din data de 28 august regimul termic va marca un proces de scădere semnificativă, ce va determina ca maximele să coboare spre 27 de grade și minimele spre 14 grade, valori mediate regional. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată după 28 august, până atunci acestea vor apărea doar pe areale foarte mici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.