Dental Alliance

July 23, 2024

Bărbat din Neamț descoperit carbonizat într-un incendiu

0
YRY Residence

Go Padel Roman

La ora 00:13, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Salcâmilor în comuna Dumbrava Roșie.
La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și membri ai SVSU Dumbrava Roșie.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat în interiorul a două camere și la acoperișul casei cu posibilitatea propagării la anexele gospodărești.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din păcate, în interiorul unei camere a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 64 de ani.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.

Recomandări
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

– dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

– dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;

– stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi;

– nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră;

– nu aruncați restul de țigară decât după ce v-ați asigurat că e stins;

– nu aruncați mucurile de țigară pe jos în apropierea materialelor combustibile (în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale, etc).

– dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.