Dental Alliance
March 29, 2023

Bogdan Dumea: Inovațiile digitale asigură consolidarea economiei europene și a securității cibernetice

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Am fost onorat să reprezint #România și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România la Conferința internațională UE Safe and Inovative Digital Future care a avut loc la Praga, în perioada 3-4 noiembrie.
Pe parcursul a două zile pline în centrul atenției au fost lumea digitalizării, securitatea cibernetică, noile tehnologii, viitorul internetului și educația digitală.
Accentul la nivel european se va pune pe dezvoltarea în siguranță a inteligenței artificiale și pe prelucrarea datelor în interiorul și în afara Uniunii Europene. De asemenea, sunt vizate securitatea lanțurilor de aprovizionare și infrastructura critică, promovarea și împărtășirea noilor tendințe în tehnologii inovative, Smart Factory, Industry 4.0.
La finalul acestor zile rămânem cu o idee foarte clară, aceea că există două viziuni concurente asupra viitorului digital. Una vizează utilizarea tehnologiilor digitale pentru a limita libertățile și pentru a consolida regimurile autoritare. Este o viziune care pune accent pe constrângere și opresiune așa cum putem vedea pe deplin și în contextul agresiunii militare a Rusiei asupra Ucrainei. A doua viziune, cea europeană, urmărește ca revoluția digitală să crească transparența la nivelul societății, să încurajeze inovația și dezvoltarea economică, să apere drepturile cetățenilor și valorile democrației.
Asta vrea #Europa și asta vrea #România, avem viziuni comune.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap