Bogdan Roman: Cum să fii candidat la Primaria Roman, să copii ideea cuiva și să o prezinți ca pe o mare realizare?

Sunt consternat să constat că formațiunea/candidatul care ar trebui să ne ofere speranțe la un trai mai bun, funcționează după aceleași metehne vechi, similare cu mediul politic la care căutăm alternative de atâția ani. Radu Samson și USRPLUS promovează pe Facebook o așa-zisă pistă pentru biciclete, despre care susțin că ar fi o realizare deosebită. Din păcate, realitatea este complet diferită.
Domnilor, ați fost prezenți pe 13 februarie la prezentarea proiectului de mobilitate “Roman. Un nou inceput”, la care am lucrat împreună cu ceilalți colegi de la NextSpace și alți oameni de bine.
Am crezut că ați reușit să asimilați măcar principiile. M-am înșelat.
Prin materialul acesta dovediți că nu vă deosebiți cu nimic de vechea clasă politică. Ba mai mult, vă etalați superficialitatea în senzațional.
În primul rând, mai sunt piste de biciclete în Roman.
În al doilea rând, lățimea pe fiecare sens trebuie sa măsoare 100 cm, iar spațiul (rezerva) dintre sensuri să fie de 50 cm. Total, 2,5 metri lățime!
Totodată, delimitarea pistei de restul infrastructurii multimodale este la fel de importantă. Dacă ați fi înțeles că binele comunității este mai important decât orgoliile sau campaniile electorale, ați fi putut să vă consultați cu cei care cunosc mai bine acest domeniu. Dar nu ați făcut-o. Ați copiat o idee a cuiva de la nord de Neamț și ați prezentat-o ca fiind o mare realizare. Dezamăgitor.
Vă rog să nu candidați. Deschideți porțile partidului și lăsați locul oamenilor onești, cu expertiză și rezultate profesionale. Altfel, mai sacrificați o generație.

Bogdan Roman

membru grup de inițiativă civică NextSpace

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.