Dental Alliance

June 20, 2024

BURSE ELEVI 2022. Cu cât se majorează bursele sociale de la 1 mai

0
YRY Residence

Go Padel Roman

BURSE ELEVI 2022. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat luni, 11 aprilie, că elevii care primesc burse sociale vor primi şi vouchere în valoare de 30 de euro.

BURSE ELEVI 2022. Veşti bune. Se dau vouchere de 30 de euro

Luni, 11 aprilie, liderii coaliţiei de guvernare au prezentat pachetul de măsuri sociale şi economice cu ajutorul căruia românii vor putea face faţă mai uşor valului de scumpiri. Printre măsuri se află şi una dedicată elevilor care au burse sociale. Pe lângă cei 200 de lei, aceştia vor mai primi şi vouchere în valoare de 30 de euro pentru alimente, rechizite şi haine.

 

„Vouchere pentru elevii care primesc burse sociale: 30 de euro pentru fiecare lună în care sunt organizate cursuri școlare, pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine.

Pentru Protecția Copilului vom majora drepturile acordate copiilor din sistemul de protecție specială, inclusiv ale celor cu dizabilități care se află în acest sistem, precum și mamelor din centrele maternale. Vor beneficia aproximativ 47.000 de copii. Valoarea totală a pachetului de sprijin este de aproximativ 86 de milioane de lei.

Alocația zilnică de hrană crește de la 12 lei, cât este acum, la 16 lei pe zi, respectiv de la 16,6 la 22 de lei pe zi, funcție de vârsta copilului. Sumele lunare de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială pentru unele nevoi personale se majorează de la 28 de lei la 150 de lei. Cresc cu 58% sumele acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite, alocația lunară de plasament de la 630 de lei la 900 de lei, iar în cazul copiilor cu dizabilități de la 945 de lei la 1.350 de lei lunar.

Sprijin pentru familiile României. Ne asumăm implementarea unei politici publice de creștere a natalității, sprijinind cuplurile care nu pot avea copii. Extindem astfel numărul persoanelor care pot aplica pentru un astfel de program de la 300 la 5.000 în anul 2022. Valoarea totală a programului este de aproximativ 100 de milioane de lei.

Sprijini pentru tineri. Valoarea totală este de aproximativ 500 de milioane de lei pentru întreg programul.

Anul 2022 este Anul Tineretului în Uniunea Europeană și în România. Şi avem în vedere următoarele. Programul pentru tinere familii – credit în valoare de maxim 75.000 de lei, garantat în proporție de 80% de către stat, pentru plata cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala, after-school, plata chiriei, avans din achiziția unei locuințe. Programul Național Student Invest – credit în valoare de maxim 50.000 de lei, în proporție de 80%, garantat de către stat pentru taxe de studii, publicarea unor cărți sau a studiilor de specialitate, plata locurilor de cazare în căminele studențești”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Pachetul de măsuri sociale şi economice prezentat de liderii coaliţiei de guvernare se numeşte “Sprijin pentru economia României”  și este în valoare de 17,3 miliarde de lei, dintre care 9 miliarde provin din fonduri europene și 8.3 miliarde de la bugetul de stat.

Printre beneficiarii măsurilor vor fi:

Românii cu venit mediu sub 600 RON 
Familiile cu doi copii și monoparentale 
Românii cu credite la bănci. 
Pensionarii cuvinte cu venituri mai mici de 1500 RON 
Persoanele cu dizabilități 
Elevii cu burse sociale 
Românii cu salariu minim angajații care primesc tichete de masă
Pacienții din spitale

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.