Dental Alliance

”Calup” de șoferi deveniți pietoni, după ce au fost surprinși la volan sub influența alcoolului

0
YRY Residence

La data de 27 decembrie a.c., 5 conducători auto au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, pe raza localităților Dochia, Horia, Brusturi și Răucești. Din fericire, aceștia au fost depistați în flagrant de polițiști, vigilența acestora preîntâmpinând producerea unor evenimente rutiere grave, pe raza județului Neamț. Zilnic polițiștii se află în teren, pentru asigurarea unui climat de normalitate și pentru a preveni situațiile de risc, în care pot fi implicați atât adulții cât și minorii. Contăm însă și pe sprijinul și responsabilitatea dumneavoastră. Dacă aveți o rudă, cunoștință, prieten care a consumat băuturi alcoolice  și intenționează să se deplaseze cu autoturismul, în calitate de conducător auto, sfătuiți-l să folosească un mijloc de transport în comun, sau să ceară ajutorul unui prieten, pentru a-l transporta în siguranță la domiciliu.

Nu dați sănătatea dumneavoastră și a celor dragi pe un pahar de alcool! Chiar dacă aveți impresia că sunteți apt de a conduce un vehicul, chiar și pe distanțe scurte, după ce ați consumat alcool, să știți că nu este așa. Studiile clinice și experiența noastră de zi cu zi dovedesc contrariul. Alcoolul încetinește activitatea sistemului nervos central iar consumul de alcool îți poate afecta condusul autovehiculului prin faptul că acesta cauzează: deficiențe de vedere; încetinirea reflexelor; reducerea concentrării și a vigilenței; crearea unei stări de relaxare și somnolență; dificultăți în interpretarea informațiilor senzoriale; supraestimarea propriilor abilitați.

Vă exemplificăm conducătorii auto, depistați ieri la volan, sub influența băuturilor alcoolice, cu titlu de AȘA NU.

***

La data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au depistat în trafic un bărbat, de 51 de ani, din Dochia, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 157, în localitatea Dochia. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 17:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 53 de ani, din județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 15C, în localitatea Brusturi. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat în trafic un bărbat, de 55 de ani, din Trifești, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 15D, în localitatea Horia. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 39 de ani, din Răucești, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Comunal 7, în localitatea Răucești. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 21:40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 51 de ani, din Răucești, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Comunal 6, în localitatea Răucești. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate exemplele prezentate, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic nu conduceți dacă ați consumat alcool sau substanțe psihoactive!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap