Dental Alliance

June 20, 2024

Prefect Adrian Niță: Am retrăit aseară emoția fiecărui sfârșit de an, la Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă „Steaua sus răsare“

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Am retrăit aseară emoția fiecărui sfârșit de an, când răsună împrejurimile de tobe, bice și fluiere, de urși, capre, mascați și urători, cu ocazia celei de-a 52-a ediții a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă „Steaua sus răsare“. De peste jumătate de secol, municipiul reședință de județ este „invadat“ de cei care răspund invitației la tradiţionalul Festival organizat de Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, instituție subordonată.
Felicitări președintelui Ionel Arsene și Consiliului Județean pentru finanțare și organizatorilor pentru tot efortul depus pentru realizarea acestui festival! Alese mulțumiri participanților – cete de colindători, urători, mascaţi, urşi și capre care aparţin alaiurilor din judeţele Neamț, Vaslui, Iași şi Bacău. De asemenea, le mulțumesc prietenilor din Grupul „Crenguță de iederă” din Chișinău, Republica Moldova, care au adus tradițiile din zona lor, publicului nemțean.
Vă doresc tuturor să încheiați cu bine această ultimă seară de Crăciun, să petreceți cum vă doriți Revelionul și să intrați sănătoși și optimiști în noul an! Sărbători fericite!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.