Dental Alliance
March 29, 2024

CĂNĂRAU A PUS LA ZID ȘEFIMEA DIN POLIȚIE

Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

În ziua de 31 martie, la Brașov, s-a ținut Congresul Sindicatului Polițiștilor Europeni, la care a participat ca invitat doar chestorul Ionel Tîrsănoagă, directorul Direcției Operative din Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. În stilu-i inconfundabil, președintele Sindicatului ”Europol” Neamț, Ioan Cănărău, a ”pus degetul pe rană”, arătînd starea gravă în care a ajuns Poliția Română, din cauza subordonării acesteia politicului.

Liderul nemțean a atras atenția asupra corupției din Poliția Română și din sindicate, a salarizarii necorespunzătoare a agenților de poliție, care la muncă egală primesc salarii diferite, ajungându-se la ceea ce acesta apreciază a fi ”sclavia modernă”. Sistemul de permanență stabilit de conducerea Poliției, pentru a acoperi lipsa acută de polițiști este, în opinia lui Ioan Cănărău, un grav abuz, practicat inclusiv la Inspectoratul Județean de Poliție Neamț.

Ioan Cănărău demonstrează, cu exemple din județul Neamț, fenomenul de politizare al Poliției Române, exemplificând cu intrarea în Parlamentul României, la doar șase luni de la pensionare, a șefului Serviciului Arme și Muniții, Neculai Iftimie.

Liderul nemțean atrage atenția asupra divizării mișcării sindicale, care a dus și la corupție, care a atins și sistemul sindical românesc. Sindicatele se fac vinovate, în opinia lui Ioan Cănărău, de dezastrul legat de modul de salarizare al polițiștilor, plătiți cu sporuri la nivelul anului 2009.

La nivelul județului Neamț pe lângă Sindicatul Europool, care are în prezent 70 de membri, funcționează și filiale ale Sindicatului Național al Agenților de Poliție, din care a demisionat anul trecut Ioan Cănărău, acuzându-l pe președintele Iulian Surugiu de corupție. Cel de al treilea sindicat este cel al Agenților de Poliție. Greu de presupus că se va reuși prea curând unificarea mișcării sindicale din Poliția Română, în condițiile slăbirii întregii mișcări sindicale românești, pe fondul unei legislații proaste. Pe de altă parte lipsa unor sindicate care să poată conduce la coagularea salariaților din micile întreprinderi private arată neputința mișcării sindicale de a se reprganiza și a lupta cu adevărat pentru binele salariaților.