PSD Roman

September 25, 2020

Cancelaria Prefectului: Lucrările de consolidare pe DN 15 Bicaz – Poiana Largului sunt finalizate în procent de 80%

Lucrările de consolidare pe DN 15 Bicaz – Poiana Largului sunt finalizate în procent de 80%. Primul termen de finalizare a lucrărilor a fost 15 noiembrie 2019, în prezent lucrările sunt sistate urmând a se relua la ordinul scris al autorității contractante. Lucrările au fost sistate pentru măsurile de iarnă în luna decembrie, au mai rămas lucrări de făcut de către executant timp de două săptămâni. Acestea sunt lucrări încadrate la lucrări de calamitate, motiv pentru care procedura de verificare a dosarului de plată este mult mai exigentă.

Constructorul, în calitatea sa de cumatru al lui Ionel Arsene, avea obligatia de a depune la timp documentele necesare pentru a fi plătite facturile, dar acesta din urmă a preferat să se ocupe mai mult de politică decât de administrație și să denigreze în mod voit reprezentanții Guvernului României în teritoriu, în rândul oamenilor de pe Valea Muntelui.

Din acest contract mai sunt de executat lucrări pentru o perioadă de două săptămâni, acest contract poate asigura încă o perioadă de decalare pentru executarea totală a contractului. Se poate discuta practic de o perioadă de timp aproximativă de o lună și jumătate din partea prestatorilor.  

În cadrul conferinței domnul Dănuț Pilă, director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri a sublinat următoarele aspecte: 

”[…] pe noi ne interesează, ca prin orice măsură legală să terminăm acest proiect de importanță majoră regională. De asemenea, cunoaștem foarte bine care sunt nemulțumirile oamenilor din zonă. Personal am trecut și am stat de vorbă cu oamenii care aveau gardul la marginea lucrărilor executate.  La momentul actual nu am căzut la o înțelegere cu privire la anumite activități prestate de către constructor, dar joi va fi o întâlnire comună între reprezentanții DRDP Iași și reprezentanții celor două firme antreprenoare cu contractul pe masă, cu situația de lucrari existente vom discuta absolut orice detaliu care este scris pentru a elimina orice fel de întrebare. Doar așa, printr-o colaborare corectă se poate merge spre finalizarea proiectului acesta. Din partea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri există tot sprijinul pentru a se întampla acest proiect.”

Dănuț Pilă

director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri

Prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr a subliniat în cadrul acestei conferințe următoarele aspecte și a declarat astfel:

Fie că sunt aspecte de ordin tehnic sau aspecte legale, aspecte care țin de însușirea proiectului, pe mine, în calitate de prefect al județului Neamț, dar și pe oamenii care locuiesc în aceea zonă, ne interesează în mod expres ca acest drum să fie finalizat. Nu mă deranjează și nu mă interesează numele celui care construiește acest drum. Chiar dacă acest personaj este cumătru cu președintele Consiliului Județean Neamț. Nu aceasta este problema mea!

Mă interesează ca acest drum de interes județean să fie executat în condiții legale și corecte pentru a fi redat circulației cât se poate de repede. Dacă sunt sau se descoperă nereguli am încredere în organele statului român abilitate în acest sens.

Sunt aspecte false care au ajuns în zona comunităților locale, care din punctul meu de vedere sunt otrăvite. Chiar și o parte a presei invocă lucruri care nu sunt corect redate. S-a subliniat ideea că noi prin actuala guvernare nu facem treabă sau blocăm derularea acestei investiții.

 Nu noi, ca reprezentanți ai Guvernului României în teritoriu, nu domnul ministru al transporturilor, nu domnul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iași, nu noi blocăm această investiție! Sunt bani asigurați pentru ceea ce s-a realizat până acum și sunt bani pentru finalizarea lucrărilor. Însă există un domn care promovează minciuna și știrile false în rândul oamenilor ce locuiesc pe zona din Valea Muntelui susținând sus și tare că acest drum este blocat de către reprezentanții actualului guvern.

Acest drum nu este blocat! Intenția și dorința mea este ca acest drum să fie recepționat și redat circulației! Nu împiedicăm dezvoltarea județului, noi ne dorim ca această investiție să continue, și ne dorim ca în afară de DN 15 să avem și alte investiții în județul Neamț. Aceste minciuni promovate de președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, au iz politic și sunt aspecte care incită oamenii simpli împotriva guvernului.

George Lazăr

Prefectul județului Neamț

Suntem astăzi într-o zonă de blocaj, motiv pentru care, între ceea ce au trimis către plată această asociere de firme și ce au identificat în acte sau la fața locului cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iasi există niste inadvertențe, acestea trebuie clarificate cât de repede pentru a putea fi finalizat acest proiect.

Prefectul Județului Neamț solicită insistent redeschiderea lucrărilor pe acest sector de drum și dorește rezolvarea tuturor etapelor necesare pentru ca acest drum să fie util și să deservească populației.

În cadrul conferinței, directorul Dănuț Pilă alături de prefectul George Lazăr au punctat câteva aspecte importante privind următoarele investiții în județul Neamț:

– Se va realiza intersecție semaforizată la intersecția drumului national DN 15 si DJ 156A până la sfârșitul lunii august. (Căciulești Girov)

– Se va scoate din nou la licitație execuția de lucrări pentru podul de la Girov cu o valoare de 7 mil lei.

– În acest moment sunt în curs de realizare studiile geotehnice și urmează să se execute studiul de fezabilitate pentru drumul expres Piatra Neamț – Bacău, urmând a se face proiectul tehnic în cursul anului curent, iar prin intermediul Ministerului Transporturilor să se finalizeze și drumul expres.

– Se va scoate la licitație realizarea studiului de fezabilitate pentru pasarela de la nivelul trecerii cu calea ferată de pe E 85 din Municipiul Roman, urmând ca în luna septembrie să se poată discuta despre o licitație pentru executarea lucrărilor la pasarelă. De executarea acestea se va ocupa Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și CNCFR, companie națională a C.F.R.

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.