Dental Alliance
March 4, 2024

Când scăpăm de gerul năpraznic. ANM a actualizat prognoza meteo

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă, după ce în ultimele zile România s-a confruntat cu un ger năprasnic, iar temperaturile au atins chiar şi -25 de grade Celsius. Când se va mai încălzi vremea, potrivit meteorologilor.

Când timp va mai dura gerul

Meteorologii au emis sâmbătă un cod galben de ger în 13 județe, iar temperaturile au scăzut până la -25 de grade Celsius.  Avertizarea meteo arăta că în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei vremea va fi, până astăzi, deosebit de rece, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 și -18 grade. De asemenea, sâmbătă a fost emis cod galben de viscol pentru zonele montane înalte, avertizarea fiind valabilă până duminică la ora 10:00.

ANM a anunţat că gerul va persista în România şi în următoarele 48 de ore, respectiv până marţi, cu temperaturi preponderent negative, care vor caracteriza o vreme geroasă în majoritatea zonelor. Valorile termice se vor situa, mai ales în despresiuni, sub -15 grade Celsius, până în zona litoralului unde vor fi -4 -5 grade Celsius, în timp ce în București se vor înregistra minime de -6 grade Celsius, posibil spre -8 grade în zona preorăşenească.

Când scăpăm de gerul năpraznic. ANM a actualizat prognoza meteo

 

Cum va fi vremea în săptămâna 13-20 februarie 2023

Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea se va schimba, mai ales în a doua parte, și există posibilitatea ca în zonele din partea de sud-est şi sud să se înregistreze şi valori de 10 sau uşor peste 10 grade Celsius.

De marţi, temperaturile vor creşte uşor. Vorbim de temperaturi maxime care se vor situa între 0 şi până la 9 grade Celsius şi minime uşor în creştere, de -10 grade în zonele depresionare, până la -1 grad în zonele din extremitatea sudică şi sud-estică a ţării”, a precizat Elena Mateescu, directorul ANM.

Vremea în țară pe 12 februarie 2023

Temperaturile sunt considerate mai apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar cele maxime vor crește față de cele din această săptămână și vor ajunge între 1 și 10 grade, iar valorile minime, resimțite pe timpul nopții, vor ajunge să atingă valori cuprinse între -10 și -2 grade.

Cerul va fi variabil în estul, sudul și centrul țării și va fi înnorat în prima parte a zile, fiind posibile precipitații slabe. Izolat se vor observa și condiții de polei, vântul suflând slab, intensificările fiind în zonele Carpaților Meridionali și de Curbură.

În București, pe 12 februarie 2023 se vor înregistra creșteri ale temperaturilor. Valoarea maximă de care se vor bucura locuitorii Capitalei va fi de 5 grade, urmând ca minima, resimțită pe parcursul nopții, va fi de -5 grade, o diferență de 10 grade.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.