Tue. May 21st, 2019

Câștigătorii spectacolului concurs ”De la Dragobete la sărbătoarea Rusaliilor” – Tradiție, legendă și istorie locală, ediția a X-a

Joi, 19 aprilie, de la ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Roman s-a desfășurat cea de-a X-a ediție a Spectacolului concurs ”De la Dragobete la sărbătoarea Rusaliilor” – Tradiție, legendă și istorie locală, ediție dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Ca de fiecare dată, competiția s-a dat între echipele de elevi din cele opt licee din municipiul Roman, al 9-lea echipaj fiind constituit din 3 elevi de la şcolile gimnaziale din oraș. Președintele juriului a fost preot doctor Florin Aurel Ţuscanu, din juriu mai făcând parte profesor Violeta Lăcătuşu – scriitoare şi artist plastic romaşcan și Cristina Panaite – director la Biblioteca municipală „George Radu Melidon” din Roman.

Concurenții au trebuit să răspundă la întrebări despre cele mai importante sărbători şi tradiţii româneşti, despre istoria și cultura municipiului Roman, precum și la întrebări care marchează Anul Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri de la 1918. Cât timp juriul a deliberat și a stabilit câștigătorii, atmosfera a fost întreținută de momente artistice susținute de Crina Tamba și Ana Maria Pița.

Numele fiecărei echipe a fost format dintr-o literă din cuvântul D R A G O B E T E, iar câștigătoare au fost desemnate următoarele echipaje:

Locul I – Echipa Temerarii – Liceul Teologic Romano-Catolic „Sf. Francisc de Assisi”
(formată din elevii Gabriela Loredana Nastasă, Teodor Adrian Cîrja și Sebastian Paul Lucaci, profesor coordonator – Aurelia Cristina Balaşcă)

Locul II – Echipa Biruitorii – Colegiul Tehnic „Miron Costin” (formată din elevii Delia – Amalia Ianuș, Elena Daniela Grădinaru și Antina Nicoleta Tăbuică, profesor coordonator – Paraschiva Buciumanu)

Locul III – Echipa Exuberanţii – Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” (formată din elevii Ioana Ana-Maria Popa, Andra Ștefana Zisu și Dragoș Alexandru Ivan, profesor coordonator – Felicia Hopulele)

Mențiune – Echipa Romanticii – Colegiul Naţional „Roman Vodă” (formată din elevii Ştefana Petrea, Emanuela Băcăoanu și Ștefan Alexandru Duminică, profesor coordonator – Diana Zăpodeanu)

Toți participanții au fost răsplătiți cu mascote. Întreaga activitate a fost transmisă de Roman24 pe pagina de facebook roman24online.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.