Suplimente Alimentare Imunyze

Ce să vizitezi într-o vacanță în Belgia?

Acoperisul1

Condor Resort

În cazul în care îți dorești să faci o vacanță în Belgia, iată care sunt opt dintre cele mai populare destinații turistice și principalele obiective.

Recomandările pentru o vacanță în Belgia sunt următoarele:

  1. Bruxelles – Capitala Belgiei reunește centrul economic și politic al țării. Este oarecum diferit de celelalte orașe din Belgia, dar tot are un farmec aparte. Contează și multitudinea culturală, având în vedere că este capitala UE. Printre cele mai importante obiective turistice se află Grote Markt, o plimbare de-a lungul Rue de l’Etuce și Manneken Pis. De asemenea, palatul Koningsplein are o arhitectură spectaculoasă. În plus, și situl arheologic al Palatului Coudenberg merită vizitat.
  2. Spa – Această localitate este recunoscută la nivel mondial pentru faptul că aici are loc în fiecare an Marele Premiu de Formula 1, prilej pentru care mulți turiști îl vizitează. În plus, așa cum îi spune și numele, este și un centru de relaxare foarte cunoscut la nivel mondial. De asemenea, Spa este o destinație potrivită și pentru pasionații de jocuri de noroc. Aici se află unul dintre cele mai frumoase cazinouri din lume, ce datează din secolul al XVIII-lea. Ultima dată a fost renovat în anul 1981 și reprezintă un loc în care au loc multe turnee de texas holdem. De asemenea, mai sunt disponibile multe mese de ruletă, blackjack și peste 160 de aparate de tip slot machine.
  3. Antwerp – Un centru cultural important din Belgia, în care vei găsi meșteșugari și artiști la fiecare pas. De asemenea, arhitectura din Antwerp este cu adevărat spectaculoasă. Antwerp este un oraș recunoscut și pentru muzeele sale, iar printre cele mai importante sunt Museum aan de Stroom (MAS), The Royal Musem of Fine Arts și Muzeul Mayern van den Bergh. Pentru pasionații de dulciuri, o vizită la Chocolate Nation este recomandată, în timp ce la gradina zoologică din Antwerp se află peste 6.000 de animale. Antwerp este recunoscut și pentru catedralele sale, precum St. Paul’s Church, Catedrala Maicii Domnului și Biserica Sf. Iacob. Totodată, Antwerp este și un oraș în care vei găsi multe magazine cu bijuterii.
  4. Bruges – Nu departe de capitala Bruxelles poți vizita acest orășel idilic, ce aduce aminte de epoca medievală. Este una dintre cele mai romantice destinații din Belgia, cu numeroase străzi înguste și pietruite, alături de canale impresionante. Piețele Markt și Burg sunt pline de restaurante mici, dar poți vizita și Belfort van Brugge, o clopotniță medievală cu un carillon de 47 de clopote. Cei care urcă aici pot avea o vedere panoramică. Primăria din Bruges este și ea spectaculoasă, mai ales că a fost construită între 1376 și 1420. Desigur, dulciurile din Bruges sunt și ele faimoase la nivel mondial.
  5. Gent – Un oraș în care vei vedea clădiri frumoase la fiecare pas. Una dintre ele este Koornstapelhuis, ce datează din jurul anului 1200. Gidehuis der Matselaars și Gidehuis der Vrije Schippers au și ele o istorie bogată, din secolul al XVI-lea. Totodată, zona Pieței Vechi din Gent este foarte frumoasă. Te vei putea plimba pe marginea canalelor ori să iei masa la numeroasele restaurante din zone. Printre bisericile ce merită vizitate în Gent se află Sint-Baafskathedraal și Biserica Sfântul Mihail.
  6. Liege – Chiar dacă este perceput ca un oraș industrial, Liege are și el un farmec aparte. Cel mai cunoscut punct turistic al orașului este Montagne de Bueren – o serie de 374 de trepte, înclinate la o pantă de 30%. De aici poți avea o priveliște superbă asupra orașului. De asemenea, orașul mai este recunoscut și pentru parcul Boverie, în interiorul căruia se află și un muzeu de arte plastice. Muzeul Sticlei (du Verre) din Liege merită și el vizitat, iar Catedrala Sf. Paul datează tocmai din anul 971.
  7. Ypres – Chiar dacă multe clădiri din acest oraș au fost distruse în timpul Primului Război Mondial, Ypres rămâne un oraș ce merită vizitat. În Lakenhalle poți găsi un turn din care vei avea o priveliște superbă asupra Flandrei. Totodată, în Grote Markt se mai află Nieuw Vleeshuis (hala de carne) ce datează din secolul al XIII-lea și Kasselrijgebouw (primăria veche). Un muzeu ce meritat vizitat este Flanders Fields, în care poți afla mai multe despre luptele din timpului Primului Război Mondial.
  8. Ooestende – Aflat pe litoral, Oostende a fost afectat puternic de luptele din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar încă mai are o serie de clădiri istorice. Printre cele mai cunoscute muzee de aici sunt Muzeul de Plate (pentru istorice locală) și Muzeul de Artă Frumoasă (în care sunt expuse mai multe lucrări ale unor artiști belgieni). Aici se află și un centru spa pitoresc, dar și un centru de agrement.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.