Dental Alliance
March 4, 2024

Cei mai buni tineri viitori informaticieni sunt săptămâna aceasta în competiție la Neamț !

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

#Olimpiada de #informatică în echipe „International Informatics Olympiad in Teams – 2023“, etapa națională are loc în perioada 1-4 martie iar județul nostru găzduiește această manifestare.
Suntem onorați și privim cu mult entuziasm astfel de oportunități pentru cei ce-și doresc și pot să performeze. Ca secretar de stat, în cadrul Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România, responsabil de domeniul transformării digitale consider că astfel de competiții sunt ocazia excelentă de a pune performanța în IT în prim planul intereselor noastre în domeniul educației.
România are nevoie de peste 25000 de specialiști în IT din care facultățile de profil reușesc să asigure circa 8000. Este timpul să trecem la treabă serios și să sprijinim noile generații de informaticieni, generații care vor susține la rândul lor digitalizarea României și implicit competitivitatea și performanța economică.
Mulțumesc anticipat pentru tot efortul organizatoric echipei Inspectoratului Școlar Județean și în mod special inspectorului general, doamna Florentina Luca Moise, un exemplu de dedicare și implicare în activitatea educațională.
Mult #succes tuturor elevilor participanți ! Fie ca energia bună de la Neamț să vă inspire și să aveți rezultate spectaculoase.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.