Dental Alliance

June 21, 2024

Cele mai iubite jocuri de noroc din România

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Industria jocurilor de noroc se dezvoltă în fiecare zi, ceea ce se resimte și în România, unde au apărut tot mai multe servicii și jocuri la care în urmă cu câțiva ani nu aveai acces decât dacă mergeai în alte țări mai dezvoltate sau în celebrul Las Vegas.

 

Datorită tehnologiei și a restricțiilor care au fost impuse în perioada 2019-2021, industria jocurilor de noroc s-a reorientat către internet cu scopul să ajungă în casa fiecărui amator, indiferent de măsurile impuse. Drept urmare, au luat amploare jocurile de casino online, acolo unde poți să trăiești atmosfera unui cazino fizic direct din propria sufragerie sau din mișcare, dat fiind faptul că jocurile pot fi accesibile direct de pe dispozitivul mobil. O parte dintre aceste jocuri au reușit să aibă mai multă priză la public, poate datorită caracteristicilor, însă cele mai iubite jocuri de noroc din România rămân păcănelele. Există mii de astfel de produse care s-au făcut remarcate, dar pe lângă ele și jocurile de masă sunt la fel de populare și într-o continuă ascensiune.

Ce sunt pacanelele?

 Sloturile sau păcănele așa cum sunt ele recunoscute mai mult sunt mașini cu unul sau mai multe jocuri care îți permit să pariezi și în funcție de combinațiile câștigătoare să fii recompensat. Fiecare joc în parte vine însoțit de câteva caracteristici cum ar fi: volatilitate, RTP, tipuri de pariuri diferite, câștiguri maxime și teme interesante. Ele au prins foarte mult la public pentru că sunt foarte ușor de înțeles și totodată trăiești palpitant fiecare rundă în parte. Conform istoriei, primul astfel de aparat datează din 1891 și a fost inventat în New York.

Trecerea timpului și tehnologia avansată au permis unor furnizori de top precum Pragmatic Play să investească masiv în dezvoltarea de sloturi pentru cazinourile online și care au prins foarte mult la public. Acestea au arătat și o altă perspectivă jucătorilor obișnuiți cu doar câteva jocuri disponibile atunci prin sălile fizice. Așa a apărut The Dog House Megaways, Gates of Olympus și multe alte jocuri pe care acest furnizor le-a oferit publicului larg și care au devenit printre cele mai populare.

Jocurile de masă și succesul lor în România

Jocurile de masă nu sunt o noutate în rândul cazinourilor, însă datorită mediului online au crescut în popularitate și acum fac parte negreșit din gama variată de jocuri. Blackjack, Poker, Baccarat, Ruletă sunt jocuri care se pot juca atât în mod automat, cât și live, cu dealer, exact cum se întâmplă în sălile de jocuri fizice.

Blackjack

Blackjack-ul este un joc care a apărut în jurul anilor 1700 și care prima oară și-a făcut debutul în cazinourile franceze. Denumit inițial „Vingt-et-un”, care se traduce prin 21, a fost savurat de curțile regale și elitele Franței. Faimosul Napoleon Bonaparte era un mare fan al jocului și juca regulat. Popularitatea jocului a început atunci când s-a mutat în America de Nord, iar totul a fost posibil datorită coloniștilor francezi. Introdus în întreaga lume, anumite regiuni și-au creat propria lor versiune, iar în zilele noastre sunt accesibile jucătorilor tot mai multe versiuni.

Regula de bază este foarte simplă, trebuie ca suma tuturor cărților din mână să fie 21 sau cât mai aproape de această sumă, dar nu mai mare, iar jucătorii nu joacă unii împotriva altora, ci o fac împotriva cazinoului. Cărțile de la 2 la 9 au aceeași valoare, în timp ce cărțile 10, J, Q și K valorează 10, iar AS-ul 1 sau 11, în funcție de interesul jucătorului.

Baccarat

Istoria jocului spune că a fost inventat de Felix Falquiere și a apărut în Italia anilor 1400. În limba italiană, Baccarat înseamnă zero și este relativ asemănător cu Blackjack-ul. Se joacă tot cu cărți, iar jucătorii pot paria pe mâna jucătorului, a băncii sau pe egalitate. Cărțile de la 2 la 9 au propria lor valoare, cărțile cu figuri și decarii valorează 10, iar Așii valorează 1. Obiectivul este să ghicești care mână va avea mai aproape de 9.

Dacă valoarea unei mâini depășește 10, totalul este ajustat scăzând 10, iar regulile determină dacă Banca sau Jucătorul sunt în poziția să primească o a treia carte. Maximum de cărți acordate este de 3 pentru fiecare mână. Cu trecerea timpului, jocul a fost jucat de diferite popoare, unele dintre ele reușind să dezvolte propria versiune. Baccarat American sau Punto Banco, Chemin de Fer sau Chemmy așa cum mai este el cunoscut și Baccarat Banque sunt astăzi disponibile lumii întregi. 

Ruletă

Unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc prezente și acum în cazinourile din întreaga lume, jocul de ruletă are loc pe o masă specială, împărțită cu 37 de numere, de la 0 la 36. Totalul numerelor inscripționate pe ruletă este 666. Foarte ușor de înțeles, jocul de ruletă presupune alegerea unuia sau mai multor pariuri pe care poți plasa prin așezarea jetoanelor pe opțiunea respectivă.

În lume au fost adoptate mai multe tipuri de jocuri de ruletă, iar diferența are loc prin câteva elemente. Spre exemplu diferența de bază dintre ruleta americană și cea europeană este că în jocul de ruletă americană sunt 37 de numere, deoarece pe masă există un dublu zero, specific acestei versiuni.

Poker

Se spune despre poker că este un joc care a apărut prima oară în urmă cu aproape o mie de ani, iar în tot acest timp a traversat tot mai multe continente și a suferit modificări. Ajuns în America de Nord, s-a răspândit rapid în toată țara datorită echipajelor de pe bărcile fluviale care transportau mărfuri. Este dovedit că soldații din Nord și Sud jucau poker în timpul războiului civil, devenind un joc de bază în perioada Vestului Sălbatic.

În Europa a fost introdus de regina Victoria, care la o vizită a ministrului american în Marea Britanie l-a auzit pe acesta explicând cum se joacă și i-a cerut regulile.  Ușor modificate, a devenit jucat la scară largă în timpul Primului Război Mondial și de-a lungul timpului au apărut mai multe variante. Extragerea cu cinci cărți, cu șapte cărți, dar cea mai recentă versiune și care a devenit tot mai populară este Texas Hold em. Această versiune este și acum folosită în cadrul World Series of Poker, cel ai așteptat turneu anual de poker.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.