CENTRELE DE PERMANENȚĂ, NERENTABILE
Reprezentanții Colegiului Medicilor continuă să arate cu degetul spre centrele de permanență care sunt nerentabile și consumatoare de fonduri ale sistemului de sănătate și a bugetelor locale.În opinia reprezentanților acestui organism profesional e necesar ca Ministerul Sănătății să treacă, de urgență, la reorganizarea acestora pe principii de eficiență.
Aducerea centrelor de permanență lângă Centrele de Primire Urgențe este o necesitate motivată de descongestionarea urgențelor și transferul de cauzele banale. Conducerea Spitalului este de părere că centrele de permanență sunt utile în tratarea bolilor cronice și pentru asigurarea tratamentelor necesare bolnavilor cronici, în aceste situații nefiind necesare dotări de mare anvergură.
Colegiul Central al Medicilor a mai luat în discuție și problema liberelor necesare medicilor care fac gărzi de noapte, deoarece un medic după o gardă grea are nevoie de repaos fizic, pentru refacerea forțelor și evitarea uzurii fizice și psihice. În opinia medicilor din spital Ministerul Sănîtății trebuie să facă de urgență ceva pentru descongestionarea urgențelor și eficientizarea activității centrelor de permanență ținând cont de ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar, unde există un dezechilibru major între volumul de muncă de la urgențe și cel din centrele de permanență. La Roman există șase centre de permanență, din care două întreținute de Primărie. Alte centre de permanență există la Sagna, Adjudeni, Tămășeni.