Dental Alliance

June 16, 2024

Cod Galben de ninsori și viscol în sudul Moldovei și în zonele de munte, începând de mâine

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo COD GALBEN de cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului pentru zona Moldovei, pentru intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 22:00. Potrivit atenționării, în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și, local, în sudul Moldovei și în Carpații Orientali, vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.
În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi, treptat, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea, pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.
În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. Pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova.
Pe acest fond, DRDP Iași anunță participanții la trafic că este pregătită să intervină pentru asigurarea circulației pe toate sectoarele din administrare cu 394 de utilaje (288 închiriate și 106 proprii), 27.906 tone de sare, 4.227 t nisip și 75 t clorură de calciu și 5 t soluție ecologică. Având în vedere fenomenele meteo anunțate, recomandarea pentru conducătorii auto este de a circula cu atenție și, în special, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.