Dental Alliance

June 16, 2024

Cod galben si portocaliu, in intreaga tara. Se anunta viscol si ninsori

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Vânt Puternic și Viscol în Zona Montană Înaltă

În zonele montane înalte (în general peste 1500m), se anunță vânt puternic cu rafale de peste 110…120 km/h, viscol intens, vizibilitate redusă și zăpadă troienită.

Cod Galben de Vânt și Viscol în Transilvania, Maramureș, Nordul Moldovei

Perioada: 22 decembrie, ora 12 – 24 decembrie, ora 10

Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul se va intensifica la nivel național. În zonele montane vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, viteza vântului va atinge 65…70 km/h (80 km/h pe arii restrânse). În celelalte regiuni vor exista intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

Ninsori Viscolite în Zonele Montane

În zona montană se așteaptă ninsori viscolite, cu cantități moderate (25…30 l/mp și peste 40…50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), cu reducerea semnificativă a vizibilității.

Avertizare pentru Maramureș și Transilvania

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie), în Maramureș și Transilvania se prognozează ninsori viscolite și depunere de zăpadă. Ninsori slabe viscolite vor afecta și Moldova, Crișana și Banatul. Se recomandă evitarea deplasărilor, în special pe drumurile montane din vest, centru și nord.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.