Coloana oficială a lui Traian Băsescu implicată într-un accident rutier

Un accident s-a produs sâmbătă dimineața în București, în care a fost implicată coloana oficială a lui Traian Băsescu.

  • Nicio persoană nu a fost rănită în accident
  • Foștii președinți ai României beneficiază de însoțirea coloanelor oficiale

Conform primelor informații oficiale obținute de Observator, nicio persoană nu a fost rănită, iar președintele nu se afla în mașina tamponată.

 

În această dimineață, în jurul orei 10.45 o autospecială de poliție a lovit ușor un auto ce nu a respectat regimul prioritar de deplasare al autoturismului ce avea semnalele luminoase și acustice în funcțiune. Nu a fost rănită nicio persoană.

Autospeciala de poliție se afla în misiune.

Cercetările sunt efectuate de Brigada Rutieră – Serviciul Accidente Ușoare”, se arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.

Cine beneficiază de însoțirea coloanelor oficiale

Însoţirea coloanelor oficiale este asigurată de către echipajele poliţiei rutiere, iar conform legislaţiei în vigoare de acest lucru beneficiază președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, premierul României, precum și oficialităţile străine cu funcţii similare.

 

Totodată, în situaţii deosebite pot să beneficieze de însoţire miniştrii din Guvern, omologii din străinătate şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în ţara noastră.

Echipajele poliţiei rutiere mai pot să asigure însoţirea foştilor preşedinţi ai ţării şi a candidaţilor la funcţia de preşedinte al României, aceștia din urmă doar pe perioada campaniei electorale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.