Dental Alliance

Comisarul Ioan Iulian Cloşcă, a fost găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunii de luare de mită, 3 ani de închisoare

0
YRY Residence

 

La data de 30.04.2020, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 30.04.2020, în legătură cu  săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, se arată în comunicatul DNA Bacău. ”Măsura preventivă a fost dispusă având în vedere împrejurarea că, în perioada noiembrie – decembrie 2019, inculpatul ar fi pretins și primit bunuri în valoare de aproximativ 1.500 lei, de la administratorul unei societăți de transport persoane, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea eventualele contravenții la regimul circulației”.

Comisarul Ioan Iulian Cloşcă, ofiţer în cadrul Biroului Rutier Roman, a fost găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunii de luare de mită, iar în zi cu ghinion, pe 13 septembrie 2021, a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea. Pentru următorii 3 ani judecătorii i-au interzis dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvîrşirea infracţiunii, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

În plus, magistraţii au mai decis confiscarea ceasului inteligent smartwatch primit cu titlu de mită ce l-a scos e Cloşcă din sistem. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău. Ofiţerul a fost pus sub acuzare la data de 30 aprilie 2021, iar o săptămînă mai tîrziu, pe 6 mai 2020, a scăpat de controlul judiciar după ce a contestat măsura preventivă la Tribunalul Neamţ.

„În baza art. 215/1 alin.(1) raportat la art. 213 Cod procedură penală, admite plîngerea formulată de inculpat, împotriva ordonanţei procurorului din 30.04.2020, prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar. Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat, prin ordonanţa nr. 89/P/2019, din 30.04.2020, emisă în dosarul nr. 89/P/2019, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău. Definitivă“, au stabilit judecătorii.

Poliţistului Cloşcă i s-a interzis să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvîrşit fapta, respectiv aceea de constatare şi sancţionare a abaterilor la regimul circulaţiei rutiere.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap