Dental Alliance

July 15, 2024

Compania Danlin XXL depune contestație la licitația pentru „prima lopată” pe autostrada A8 între Leghin și Tg Neamț

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Compania Danlin XXL a depus o contestație la licitația privind „prima lopată” pe autostrada A8, pentru un sector cuprins între Leghin și Tg Neamț, reprezentând aproximativ 30 km din lungimea totală a autostrăzii, dintre care 10% se află pe teritoriul județului Iași, mai precis în raza comunei Moțca. Contestarea a fost înaintată în ultima zi în care putea fi făcută, iar documentul conține 37 de pagini și prezintă 141 de motive pentru care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu trebuia să declare grupul de firme UMB, patronat de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, ca fiind câștigător al licitației.

Între motivele invocate de Danlin se numără faptul că UMB nu a depus la ofertă anumite planșe, dar și afirmația că aceeași echipă de experți și utilaje vor fi folosite pentru lucrările de la A8, la fel cum au fost folosite la autostrada A7, pentru care grupul UMB a câștigat contractul de construcție pentru 250 din cei 320 km ai acesteia.

Decizia finală privind contestația va fi adoptată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, dar nu se poate exclude posibilitatea ca litigiul să continue în instanță. Această situație ar putea tergiversa proiectul A8, al cărui termen maxim de finalizare este stabilit pentru decembrie 2026. De menționat că proiectul este finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Autostrada A8 este împărțită în mai multe sectoare, iar lucrările de execuție a căpătului estic al sectorului montan, între Leghin și Tg Neamț, care include și secțiunea de aproximativ un kilometru pe teritoriul județului Iași, în localitatea Moțca, fac parte din aceste planuri.

Caietul de sarcini menționează că acest sector al autostrăzii trece prin județele Neamț și Iași și include localitățile Vânători, Agapia, Grumăzești, Petricani, Urecheni, Timișești, Păstrăveni (toate din Neamț) și Moțca (Iași).

Sursa informațiilor și fotografiei: apix.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.