Suplimente Alimentare Imunyze

Condiții de călătorie în România: Test PCR, certificat de trecere prin boală sau certificat digital. Precizări de ultimă oră

GRANITA
Acoperisul1

Condor Resort

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol a adus, vineri seara, într-o conferință de presă, o serie de clarificări legate de certificatul de vaccinare cu doza booster, care ar putea să fie valabil până în iunie 2023.

Cine vrea să intre în România, trebuie să prezinte un certificat de vaccinare dar nu mai vechi de 270 de zile pentru cei care au făcut doza primară: adică, două doze pentru Pfizer, AstraZeneca și Moderna, și o doză cu J&J.

Cine a depășit acest termen, trebuie să prezinte fie test PCR, fie dovada trecerii prin boală. Cei cu doza booster au valabilitate până în 31 decembrie 2022.

Principalele declarații:

”La trecerea prin vama românească, orice persoană va trebui să prezinte unul dintre certificatele digitale europene dacă vine din spațiul european: fie test PCR valabil 72 ore, fie un certificat care să ateste trecerea prin boală în urmă cu maximum 180 de zile, fie un certificat de vaccinare.

Dacă este vorba de persoane care au primit doar schema primară de vaccinare, certificatul trebuie să fie în termenul de valabilitate de 270 de zile.

Pentru doza booster, noi am stabilit o valabilitate până la 31 decembrie 2022, urmând ca această valabilitate să fie modificată după decizia UE.

La nivel european se discută ca valabilitatea să fie până în iunie 2023, și noi, ca stat membru, vom adopta termenul prevăzut în această decizie”, a precizat Adriana Pistol.

Călătoria în afara României

Pentru românii care vor să călătorească într-un stat membru al UE trebuie să știe că există posibilitatea să li se verifice certificatul de vaccinare și că se află în termenul de valabilitate: 270 de zile pentru cei cu schema primară, fără termen pentru cei care au doza booster.

Pe teritoriul României, orice persoană care vine dintr-o țară europeană va fi verificată dacă respectă una din cele 3 cerințe al CNSU: certificatul de vaccinare, trecere prin boală și test RT PCR”, a spus Adriana Pistol.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.