Wed. Dec 19th, 2018

CONDUCĂTORI AUTO DEPISTAȚI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Polițiștii au depistat sâmbătă patru dintre conducătorii auto aflați sub influența alcoolului, pe raza localităților Piatra Neamț, Păstrăveni și Cordun. Doi dintre aceștia au fost opriți în trafic, pe raza comunei Păstrăveni, la o diferență de jumătate de oră între constatări. Astfel un bărbat de 63 de ani, din Urecheni a fost oprit pe DJ 155 I, din Păstrăveni, în jurul orei 20.16, de către polițiști și a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv. Cel de-al doilea conducător auto, un tânăr de 31 de ani, din Păstrăveni a fost surprins în flagrant de polițiști, în timp ce conducea un autoturism pe DC 19, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența alcoolului.

În cazul conducătorului auto, aflat sub influența alcoolului și depistat de polițiști pe raza comunei Cordun, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea probelor biologice. Alți trei conducători auto au fost depistați de polițiști, duminică, pe raza localității Roznov și a municipiilor Roman și Piatra Neamț. În cazul șoferului depistat în Roman, polițiștii au stabilit că acest nu poseda nici permis de conducere, rezultatul testării fiind de până în limita de 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cea mai mare valoare a testării cu aparatul etilotest a fost de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazurile constatate, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.